Samen leren, samen zijn,
samen leren er te zijn.

Speciale informatieavond dinsdag 21 januari 2020

Beste ouders en verzorgers,

Op dinsdag 21 januari 2020 is een speciale informatieavond van 19.30 uur tot 21.00 uur bij ons op IKC Raam! De gastspreker is Henk Derks. Henk is een zeer inspirerende spreker en neemt ons mee in de snelheid van het digitale tijdperk waarin we leven. Hij zet met humor, stellingen, een goed (beeldend) verhaal ons aan het nadenken, over de toekomst en de maatschappij. Wat betekent dat nu voor onze kinderen....

Geloof me. U wilt het niet missen!

U mag andere belangstellenden ook meenemen naar deze bijeenkomst. 
Het zou fijn zijn als u doorgeeft aan Mirjam of aan de leerkracht, wanneer u aanwezig zult zijn, dit i.v.m. onze voorbereidingen.   

Met vriendelijke groet, 
Mirjam van Ree, directeur

“There is no reason why anyone would
want a computer in their home”
Ken Olsen, Digital Equipment Corporation, 1977

We leven in een tijdperk waar de post verdwijnt onder invloed van het mailverkeer of het gebruik van WhatsApp. De online winkels groeien en de pakketdiensten doen goede zaken. We leven in een tijd waarin de winkels met CD’s en videobanden uit het straatbeeld zijn verdwenen. In de boekenwinkels kun je lunchen of terecht voor een kop koffie en bij de kapper wordt een wijntje gereserveerd. De bibliotheken zijn niet meer nodig voor het uitlenen van boeken maar worden mogelijk belangrijk voor een functie als rust, ontmoeting en/of inspiratie. 

Er zijn ontwikkelingen in de wetenschap op het gebied van nano technologie, kunstmatige intelligentie (AI), en bestrijding van ernstige ziektes zoals kanker en dementie met gepersonaliseerd medicijnen gebruik (mogelijk gemaakt door AI en de enorme rekenkracht van Quantum-computers en data-analyse) … of genetische manipulatie van cellen waarmee voedingsstoffen verrijkt worden. We staan nog aan het begin van dat tijdperk van veranderingen en het oplossen van de bijbehorende vraagstukken, ‘Shift happens’… de wereld digitaliseert.

Kinderen groeien op in deze wereld met als belangrijkste constante ‘de verandering’. Wat geven wij dat kind mee in deze veranderende wereld?! 

Opvoeding, het begrenzen van kinderen, is een gezamenlijk item geworden van ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en bijvoorbeeld de trainer van de voetbalclub. Maar ook het leren van taal en rekenen is niet meer de ‘monopolypositie’ van de school. De wereld van kinderen verandert mee.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al had!

Er is een ander soort denken, een andere verbinding nodig. Het is tijd voor ‘een nieuwe lente voor het leren en de ontwikkeling van kinderen’. Tijd om de school, die 150 jaar lang stand heeft gehouden en ons heeft gebracht waar we nu staan, wezenlijk te verbouwen. Het is tijd om ‘de school’ opnieuw te definiëren tegen de achtergrond van de huidige veranderingen en de vraag wat kinderen nodig hebben voor hun toekomst.

We willen samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Dat moet een veilige plek zijn waar kinderen gezien worden en mogen zijn wie ze zijn om te worden… Een plek waar een diversiteit van talenten kansen krijgen. De ‘school’ wil een plek zijn voor kinderen om het leven te leren en waar ook veel geleerd kan worden.

Daar hebben we u voor nodig! Opvoeders, ouders, professionals en vrijwilligers hebben samen een rol om kinderen verder te helpen. 

Komt u ook: We nemen u graag mee en willen graag het gesprek over ‘een nieuwe lente voor het leren en de ontwikkeling van uw kind’.


drs. H.M.G. (Henk) Derks

info@derksadvies.nl

GSM: 0655 – 180960

Adres: Vloeteind 27, 5502PT Veldhoven
ION - Derksadvies - KvK: 17283185 - Fiscaalnr.: NL8222.90.480 B01 - IBAN: NL80ABNA 0542 376 075

www.derksadvies.nl 
www.domeinS3.nl 
 

Media
  • mijndigitalewereld