Samen leren, samen zijn,
samen leren er te zijn.

staken

Beste ouders, verzorgers,

Waarom opnieuw staken?
De acties van de afgelopen tijd lijken al het een en ander opgeleverd te hebben.
Waarom wordt er dan opnieuw een staking georganiseerd? Voorzitter Eugenie Stolk van de AOB (Algemene Onderwijs Bond) is daar duidelijk over: “Het kabinet heeft na alle acties nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld. Er is een enorm lerarentekort, dat steeds ad hoc moet worden opgevangen, waardoor de werkdruk voor de leerkrachten en ondersteuners nog verder stijgt.”

Het vak van leerkracht moet weer aantrekkelijk worden. In 2020 hebben al 55.000 leerlingen in het basisonderwijs geen leerkracht voor de klas. Als we niets doen, zijn dat er 100.000 in 2025 en 240.000 in 2028. Dat kunnen we met zijn allen niet laten gebeuren.

Goed onderwijs gaat iedereen aan. Om de kinderen van nu een goede toekomst te kunnen geven, hebben zij de kennis en vaardigheden uit het basisonderwijs hard nodig. Met het tekort aan leerkrachten waar we nu op af stevenen, wordt het onmogelijk om alle kinderen een optimale basis mee te geven. Een hele generatie krijgt daardoor niet de kansen die ze verdienen. Dat mogen we niet accepteren. Helaas betekent de oproep tot deze tweedaagse staking dat u opnieuw opvang voor uw kind(eren) moest regelen. Donderdag en vrijdag hebben we de taak van het lesgeven neergelegd, maar zijn de leerkrachten bezig met alle andere werkzaamheden.

Wilt u onze actie voor goed onderwijs ondersteunen, klik dan op de link naar de campagne ‘Goed onderwijs ik teken ervoor’.

https://www.oudersonderwijs.nl/nieuws/tijd-voor-actie-goed-onderwijs-ik-teken-ervoor/ 

Vriendelijke groet, 
Mirjam van Ree, directeur

 

 

Media
  • staken